Spletna stran ni veljavna! web5.si

Vaša stran je sicer še vedno na web5.si strežniku vendar ni vidna drugim uporabnikom interneta. Za polno koriščenje naših storitev se prijavite v svoj uporabniški račun in izberite naročniški paket, ki vam ustreza.

Ok

LOVNI TURIZEM


 

LOVNI TURIZEM

Favna in flora sta v našem lovišču zelo pestri in raznoliki in prav ta dva dejavnika nudita čare, ki jih občutiš ob sprehodu po lovišču. 

Raznolikost reliefa in podnebja vpliva na raznolik in bogat rastlinski svet. Kraška tla bogati pisana rujovina, ki z letnimi časi spreminja svojo pisano podobo iz minute v minuto, zraven pa ji delajo družbo kraški brini in ostalo grmičevje, ki nudi zavetje živalskim vrstam.

Nekje v sredini lovišča preidemo v mešan gozd, kjer v velki meri prevladuje hrast in gaber, vmes pa skače ven še jesen in rešelika, za raznoliko pesem narave pa skrbijo mogočni borovci.

Ne smemo prezreti robide, katera je dobro znana vsem poganjačem, ki nudi odlično zavetje za divjega prašiča, ostale drevesne vrste, pa so streha nad glavo različni divjadi ko so  jelenjad, srnjad ter mala divjad . Ne smemo pa pozabiti še na stalno prisotnost zveri kot so ;medved, volk in ris. V zadnjem času pa se kar številčno opaža porast prisotnosti šakala.

 

V največji meri nudimo lov na divjega prašiča, katera divjad je tudi najbolj številčno zastopana v našem lovišču.

Z  italijanskimi tujimi gosti imamo sklenjen pavšal za lov, katerim se nudi odstrel divjadi po pogodbi in udejstovanje na skupnih poogonih.

V času skupnih pogonov nudimo tudi enodnevni lov v naši družini, katerega se udeležijo lahko po predhodni najavi predstavniku za lovni turizem v LD in z izpopolnjeno izjavo. Vse ostale podrobnosti in informacije vam poda naš predstavnik.

 

Kontakt za lovni turizem:  

Bak Filip

040 349 369

bak.bave@gmail.com